25 februari 2018
Dutch CMS
Handleidingen

Met Dutch CMS 2.0

Nog makkelijker een mooie website !
Gemoderniseerd template design
Achtergrondafbeeldingen invoegen
Uitgebreid Contactformulier !
En meer.....

 
 
 
 
 
  Aanpassingen mijndomein.nl 20 februari 2010
 

Dutch CMS is goed te installeren bij de hostingprovider mijndomein.nl. Je kunt gebruik maken van het met Dutch CMS meegeleverde .htaccess bestand voor volledig schone url's.

Mochten er zich toch problemen voor doen kijk dan eerst bij de installatie tips bij problemen met het .htaccess bestand.

Extra informatie betreffende de NORMALE installatie van Dutch CMS maar toegespitst op de situatie bij mijndomein.nl

Extra informatie: een subdomein bij mijndomein.nl

Eventueel kun je ook een subdomein maken bij mijndomein.nl om Dutch CMS te testen en op te bouwen als je al een bestaande website op het www adres hebt. Op deze manier kun je ook je bestaande website overzetten naar Dutch CMS zonder dat de bestaande website offline hoeft. Het subdomein met Dutch CMS en de bestaande website kunnen dan dus naast elkaar draaien tijdelijk. In het bestand cmskern.php vul je bij $domeinnaam in:

subdomeinnaam.domeinnaam.nl vervangen door jouw gegevens

Pas als je het CMS dan overzet naar het hoofdadres moet je in cmskern.php je website adres veranderen naar het hoofdadres:

www.domeinnaam.nl vervangen door jouw gegevens

Een subdomein aanmaken bij mijndomein.nl gaat heel makkelijk. Login met je FTP programma en ga naar de map public en dan naar sites. Daar zie je je www.domeinnaam.nl staan. Maak een nieuwe map en geef die als naam je volledig adres maar dan www vervangen door de naam van het subdomein. Stel dat je je subdomein cms noemt dan maak je dus een map en die noem je cms.domeinnaam.nl waarbij je uiteraard domeinnaam nog vervangt door je eigen domeinnaam. In deze map kopieer je dan de CMS bestanden en vanaf dat adres is dan je subdomein ook te bereiken. Plaats ook in die map het met Dutch CMS meegeleverd .htaccess bestand.

Extra Informatie: het relatieve pad bij mijndomein.nl

Het bestand connectdb.php kun je bij mijndomein.nl het beste plaatsen in de map public.

Het relatievepad ook wel serverpad genoemd wat je moet opgeven in cmskern.php in de Dutch CMS map phpscripts wordt dan:

 /storage/mijndomein/users/nummer/

waarbij je nummer nog moet vervangen door je eigen nummer

of

/public/

Dit hangt er een beetje van af bij mijn domein dus gebruik het met Dutch CMS meegleverde bestand phpinfo.php waarin bovenaan informatie over je relatieve pad staat. Dat bestand moet je uploaden naar je website directory en dan via je browser naar http://www.jouwdomein.nl/phpinfo.php te gaan.

Powered by Dutch CMS v2.0 XHTML Strict

Bezoek ook de Webdesign website van Dutch CMS