25 februari 2018
Dutch CMS
Handleidingen

Met Dutch CMS 2.0

Nog makkelijker een mooie website !
Gemoderniseerd template design
Achtergrondafbeeldingen invoegen
Uitgebreid Contactformulier !
En meer.....

 
 
 
 
 
Diverse handleidingen Multilevel Functionaliteit 3 maart 2009

Uitleg over "Multilevel Functionaliteit" in Dutch CMS. Met multilevel functionaliteit kun je je hoofdsite of een extra Thema site nog in meerdere levels opdelen met ieder zijn eigen menu. Een optie voor grote websites.

Meerdere levels op 1 hoofd of Thema site

Met multilevel functionaliteit kun je je hoofdsite of een Thema site nog in meerdere levels opdelen met ieder zijn eigen menu. Ipv een link helemaal bovenaan zoals bij een nieuwe Thema site komt er een link naar het nieuwe niveau aan de linkerkant in het menublok waar normaal je echte menu begint. Met een afbeelding erbij maak je het geheel compleet.
Als we blijven bij het voorbeeld van de volkstuin website kun je dus ipv een apparte Thema over groente en een apparte Thema site over sierbloemen enz er ook voor kiezen om meerdere levels te maken op 1 site en level 1 over groente te laten gaan en level 2 over sierbloemen enz. Als je dan een nieuw pagina menu maakt geef je aan op welk level dat menu moet worden weergegeven. Ook kun je bijvoorbeeld een Veel Gestelde Vragen maken of een Linkcategorie die alleen op een bepaald level moet worden weergegeven. Zo kun je dus Veel Gestelde Vragen over groente maken op level 1 en links naar groente sites en Veel Gestelde Vragen op level 2 over Sierbloemen en links naar sierbloemen sites op level 2 enz. Maar je kan ook alle links en Faq gewoon bij elkaar weergeven op Level 0 dus je home pagina en alleen de verschillende studies of artikelen op de verschillende levels weergeven. Het kan allemaal.

Ongekende mogelijkheden

Door de multilevel functionaliteit krijg je met Dutch CMS ongekende mogelijkheden want je kan meerdere Thema sites maken die je op hun beurt ook nog is in meerdere levels kan indelen. Natuurlijk hoeft dit allemaal niet maar het kan allemaal wel waardoor je dus een hele uitgebreide website kan opbouwen. Niets is natuurlijk duidelijker dan echte voorbeelden om het geheel duidelijker te maken. 2 voorbeelden van multilevel functionaliteit zijn:
IHAO site over kerkgeschiedenis 5 levels
IHAO Europe 2 levels

Voor meer uitleg over hoe de IHAO website is opgebouwd kun je kijken in het Weblog (ver naar onderen bij "Nieuwe voorbeeld website online die draait op Dutch CMS").

Kijk ook bij de Veel Gestelde Vragen over Multilevel Functionaliteit

Powered by Dutch CMS v2.0 XHTML Strict

Bezoek ook de Webdesign website van Dutch CMS