25 februari 2018
Dutch CMS
Handleidingen

Met Dutch CMS 2.0

Nog makkelijker een mooie website !
Gemoderniseerd template design
Achtergrondafbeeldingen invoegen
Uitgebreid Contactformulier !
En meer.....

 
 
 
 
 
Diverse handleidingen Thema sites 10 februari 2009

Dutch CMS kan bestaan uit 1 site of uit een hoofdsite met 1 of meerdere Thema sites op 1 website adres. Iedere Thema site heeft weer zijn eigen stylesheets en kan daarmee volledig aangepast worden. Weer een mogelijkheid om orde te brengen in grotere websites of een apparte afdeling op je website te maken.

Meerdere "websites" op 1 website adres

Dutch CMS kan bestaan uit 1 site of uit een hoofdsite met 1 of meerdere Themasites op 1 website. Iedere Themasite heeft zijn eigen uiterlijk door middel van zijn eigen stylesheets en kan over een totaal ander onderwerp gaan als de andere Themasite. Op deze manier kun je meerdere "websites" maken of onderverdelingen over verschillende onderwerpen. Het verschil met een subdomein zit hem hier in dat met gebruikmaking van Themasites de themasite ACHTER de domeinnaam komt dus www.hoofddomein.nl/naamthemasite en bij een subdomein is het subdomein.hoofddomein.nl. Soms kan het handig zijn om gebruik te maken van Themasites, zeker als je een nogal grote site hebt die je verder wilt onderverdelen en eventueel andere kleuren wilt geven aan de verschillende onderdelen. Stel dat je een volkstuin website wilt maken dan is je hoofdsite de pagina waar de mensen binnenkomen en dan kunnen ze doorklikken naar je verschillende Thema sites bijvoorbeeld "Alles over groente", "Alles over sierbloemen", "Alles over struiken en bomen". Je kunt die Themasites ieder een eigen uniek uiterlijk geven dus met een andere kleur, lettertype en indeling.

Je kun ook gebruik maken van Multilevelfunctionaliteit. Het verschil zit hem daarin dat je dan een menu aan de linkerkant van je website krijgt naar de verschillende levels en dat je gebruik maakt van 1 style. Bij gebruik van Themasites krijg je links naar de verschillende Themasites in de header dus bovenaan op je website.

Voorbeelden en How to

Om een voorbeeld te geven van wat een Themasite is kijk je is naar deze website van Dutch CMS.  Deze heeft een apparte Themasite over Webdesign, PHP en HTML. Dat is een extra Themasite naast de hoofdsite van Dutch CMS. Echter de Themasitebalk dus de link naar deze Themasite is via het Beheerdersgedeelte verborgen en in plaats daarvan is er een link naar deze Themasite geplaatst onderaan de website van Dutch CMS. Een andere optie zou ook nog kunnen zijn dat je linkt naar zo'n Themasite via Externe URL.
Een ander voorbeeld is de website van S.B.A.T IHAO. die geheel op Dutch CMS draait en de optie voor meerdere Themasites zeer uitgebreid benut heeft.

Wil je weten hoe je een Themasite moet maken kijk dan bij Hoe maak ik een nieuwe Themasite ?

Powered by Dutch CMS v2.0 XHTML Strict

Bezoek ook de Webdesign website van Dutch CMS