22 maart 2018
Dutch CMS
Handleidingen

Met Dutch CMS 2.0

Nog makkelijker een mooie website !
Gemoderniseerd template design
Achtergrondafbeeldingen invoegen
Uitgebreid Contactformulier !
En meer.....

 
 
 
 
 
  Upgrade handleiding Dutch CMS 1.7 naar 1.8 28 mei 2010

Upgrade handleiding om over te stappen van Dutch CMS versie 1.7 naar versie 1.8.

Onderstaande methode is de makkelijkste manier om over te stappen van Dutch CMS 1.7 naar 1.8. Je doet zoveel mogelijk eerst op je computer en daarna kun je alles in 1 keer uploaden naar je server. Lees goed wat er staat en volg de handleiding tot op de letter.

Heb je Dutch CMS (versie 1.7) nog maar net gedownload bijvoorbeeld deze of afgelopen week en nog niets aangepast van de CSS of geen belangrijke pagina's gemaakt dan kun je beter gewoon Dutch CMS 1.8 (ZIP) of Dutch CMS 1.8 (GZIP - tar.gz) downloaden en de installatie opnieuw uitvoeren en kun je deze handleiding laten voor wat het is  (oude bestanden en database tabellen volledig verwijderen dan). Volg dan gewoon de normale installatie handleiding.

Downloaden, uitpakken, hernoemen en installatie gegevens updaten

 1. Downloaden
  Download Dutch CMS versie 1.8: Dutch CMS 1.8 (ZIP) of Dutch CMS 1.8 (GZIP - tar.gz)

 2. Uitpakken
  Pak de bestanden uit met je favoriete zip-programma

 3. Hernoemen
  Hernoem op je computer je map waarin Dutch CMS versie 1.7 staat naar Dutch CMS 1.7.
  Plaats de nieuwe map daarnaast en noem die 1.8.

 4. CSS updaten
  Ga naar de map templates > css > dutchcms in 1.8. Verwijder alle css bestanden behalve de nieuwe bestanden fotoalbumcss.css en externeurlcss.css.

  Kopieer de CSS bestanden uit 1.7 templates > css > dutchcms naar 1.8 templates > css > dutchcms behalve het bestand eigencss.css.

  Voeg aan het bestand algemenecss.css bij a:link, a:visited en a:hover toe:

  outline: none;

  Hierdoor wordt het vervelende gestippelde randje verwijderd wat je ziet als je op de (menu)links op je website klikt !

  Herhaal bovenstaande stappen eventueel als je meerdere Thema Sites hebt gemaakt.

 5. Oude gegevens erbij pakken
  Open het bestand connectdb.php (map upperdir) uit 1.7 en open het bestand mijnfuncties.php (map phpscripts) uit 1.7 zodat je de oude installatie gegevens bij de hand hebt. Let op ! Lees wel goed de toelichting in de nieuwe handleiding want de notatie kan anders zijn in 1.8.

 6. Installatie gegevens invullen
  Volg de nieuwe installatie handleiding behalve het laatste gedeelte over het importeren van het SQL bestand. Gebruik het nieuwe connectdb.php bestand ook al lijkt het misschien het hetzelfde als het oude. Dus vul het nieuwe bestand in. Het bestand mijnfuncties.php heeft plaats gemaakt voor het bestand cmskern.php in de map phpscripts. Daar vul je nu dus de overige installatie gegevens in met de notatie zoals aangegeven in de nieuwe installatie handleiding.

 7. SQL upgrade bestand importeren
  Importeer het met Dutch CMS 1.8 meegeleverde SQL upgrade bestand uit de map sql1.7-1.8. Attentie !!!!!!!! Vervang wel eerst in dat bestand prefix weer overal door je eigen prefix (met zoeken en vervangen) !!!!!!!!!!!!
  Log in op je MySQL database via phpMyAdmin en selecteer je database aan de linkerkant. Klik vervolgens op Importeren en blader naar dit bestand. Klik vervolgens op Start en de nieuwe SQL wordt toegevoegd aan je bestaande SQL.

 8. Overige stappen hieronder
  Volg de overige stappen hieronder alvorens je alles weer met je FTP programma naar je server kopieert.

Voorwaardelijke stappen

Hier volgen een aantal voorwaardelijke stappen. Zijn ze niet van toepassing dan sla je ze over.

Als je in versie 1.7 eigen JavaScript geplaatst hebt in het bestand eigenscript.js (in de map javascripts) verplaatst die JavaScript dan naar het bestand eigenjs.js (in de map templates > eigencode > dutchcms) en herhaal dat voor het geval je extra themasites hebt gemaakt.

Als je in versie 1.7 eigen CSS hebt toegevoegd in het bestand eigencss.css (in de map templates > css > dutchcms verplaats het bestand eigencss dan naar de map templates > eigencode > dutchcms.

Als je een of meer van de stappen van stap 5 tm 7 gevolgd heb van de Tips en Trucks (het aanpassen van de TinyMCE Editor) maak die dan opnieuw maar kopieer je aangepaste code in de nieuwe bestanden dus niet de oude bestanden over kopieren.

Als je voor een goede werking van het CMS in 1.7 gebruik moest maken van het .htaccess bestand verwijder dat dan straks van je server en maak gebruik van het nieuw met versie 1.8 meegeleverde .htaccess bestand. (zorg dan schoneurl in het bestand cmskern.php op 1 staat) Hierdoor verdwijnt index.php volledig uit de adresregel en krijg je volledig schone url's.

Als je gerommeld hebt met het header.php bestand in de map phpscripts voor bijvoorbeeld het toevoegen van extra CSS of JavaScript verplaats die zelf toegevoegde code dan naar het bestand eigenphp.php in de map templates > eigencode > dutchcms en herhaal die stappen als je meerdere themasites hebt. Plaats de code BUITEN de php tags dus onder ?> en dan wordt hij als gewone HTML ingevoegd in de header !

Beheermap hernoemen en overige bestanden kopieren

Hernoem in 1.8 je beheermap naar je eigen gekozen beheermapnaam (zoals opgegeven in het bestand connectdb.php).

Kopieer je zelf toegevoegde afbeeldingen uit images of een zelfgekozen map van 1.7 naar 1.8

Kopieer je bestanden uit de map static van 1.7 - static naar 1.8 - static, natuurlijk alleen als je daar ook bestanden in hebt geplaatst.

Vervang het Dutch CMS favi icoontje door je eigen favi icoontje.

Alles overzetten met FTP naar je server

Je hebt nu een volledige en kant en klare 1.8 installatie op je PC staan. Start je FTP programma en login op de FTP server van de hostingprovider waar je huidige Dutch CMS installatie staat. Ga IN je website directory www of public_html of hoe die ook mag heten bij jouw host) en selecteer alle mappen en bestanden en verwijder deze. Kopieer nu in 1 keer alle mappen en bestanden uit de map 1.8 > ftp naar je hostingprovider (behalve de map upperdir).

Changelog en nieuwe handleidingen lezen

Tot zover. Veel plezier met Dutch CMS 1.8

Bekijk het Changelog om te zien wat er allemaal nieuw is in versie 1.8 en lees de nieuwe handleidingen op de website van Dutch CMS.

Vriendelijke groet,

Hall Leeuwenburgh

Powered by Dutch CMS v2.0 XHTML Strict

Bezoek ook de Webdesign website van Dutch CMS