22 maart 2018
Dutch CMS
Vragen

Met Dutch CMS 2.0

Nog makkelijker een mooie website !
Gemoderniseerd template design
Achtergrondafbeeldingen invoegen
Uitgebreid Contactformulier !
En meer.....

 
 
 
 
 
Vragen Installatie 15 februari 2009

Specifieke vragen over de installatie van Dutch CMS.
Zie ook de pagina Installatie Tips !

Help, ik krijg een wit scherm na de installatie
Ik heb geen toegang boven mijn publieke www map (ook wel root of websitedirectory genoemd)
Kan ik Dutch CMS op een subdomein installeren ?
Kan ik Dutch CMS in een submap installeren ?
Hoe maak ik een subdomein ?

Onderwerp: Help, ik krijg een wit scherm na de installatie
Antwoord

Grote kans dat je het relatieve pad naar connectdb.php niet goed hebt ingevuld onderaan in het bestand mijnfuncties.php in de map phpscripts. Controleer die gegevens dus nogmaals goed. Het kan er ook aan liggen dat foutrapportage standaard uitgeschakeld is door je provider. Je komt hier achter door het met het CMS meegeleverde bestand phpinfo.php te uploaden naar je webruimte en dan te gaan naar jouwdomein.nl/phpinfo.php en dan naar Configuration > PHP Core en dan te zoeken naar display_errors. Kijk of daar On of Of staat. Staat er Of dan moet je privider een manier bieden dat je dit zelf op On kan zetten via het controlpannel bijvoorbeeld of door het aanmaken van een php.ini bestand. Zoek ook hiervoor dan naar informatie op de help/faq pagina's van je provider en neem desnoods contact met ze op hierover.
Zodra dit op On staat krijg je mogelijk ipv een wit scherm een bepaalde foutmelding op je website. Die melding kun je vervolgens kopieren in het forum en vragen om hulp/uitleg.

Een wit scherm tijdens de installatie is overigens niet iets wat alleen bij de installatie van Dutch CMS voorkomt. Ik heb dit in het verleden ook gehad bij de installatie van andere CMS systemen zoals PhpNuke of Drupal en dan bleek ook dat ik een installatiestap niet goed had uitgevoerd. Dutch CMS geeft overigens ook nette foutmeldingen als andere gegevens tijdens de installatie niet of niet goed zijn ingevuld. Kom je er nog niet uit meld je dan even aan in het Forum dan kijken we er samen naar.

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Ik heb geen toegang boven mijn publieke www map (ook wel root of websitedirectory genoemd)

In de installatie handleiding staat dat je het bestand connectdb.php boven de www-root moet zetten. Bij mij hostingprovider heb ik geen toegang boven de www-root. Hoe kan ik hier veilig omheen werken ?

Antwoord

Lees deze technische handleiding hoe je dit op kan lossen.

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Kan ik Dutch CMS op een subdomein installeren ?
Antwoord

Uiteraard kan dat. Geen enkel probleem. Dit is overigens iets anders dan installeren in een submap.

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Kan ik Dutch CMS in een submap installeren ?

Ik wil in mijn www root map een map dutchcms (of andere naam) maken en daarin de bestanden van Dutch CMS zetten. Kan dat ?

Antwoord

Nee, dit levert problemen op en het is in principe ook onlogisch om dit te doen omdat je website adres hierdoor langer wordt bv www.websiteadres.nl/cms/. Dutch CMS is hier daarom niet op gebouwd en geeft dan een onterechte foutmelding over de beheermap waardoor je zou denken dat het cms niet goed werkt.
Ik kan me wel indenken dat je dit wilt doen bijvoorbeeld als je een eigen webserver draait op je pc om Dutch CMS te testen omdat de bestanden anders tussen je andere php bestanden in die map komen, maar diverse paden kloppen dan niet meer. Je zult ze dus toch in je root map moeten plaatsen en je andere PHP bestanden tijdelijk in een submapje plaatsen om het overzicht te bewaren.

Installatie in een submap is overigens iets anders dan installeren op een subdomein bv subdomein.websiteadres.nl. Dat is geen enkel probleem.

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Hoe maak ik een subdomein ?
Antwoord

Dit verschilt per hostingprovider. Zo kun je bij mijndomein.nl via FTP simpelweg een nieuwe map aanmaken in de map public/sites naast je www map met de naam subdomein.domeinnaam.nl waarbij je subdomein vervangt door een zelfgekozen naam. Bij weer een andere provider moet je dit via hun control pannel doen. Kijk dus altijd even bij de help informatie van je provider voor meer informatie.

[ Terug naar boven ]

Powered by Dutch CMS v2.0 XHTML Strict

Bezoek ook de Webdesign website van Dutch CMS