24 januari 2018
Dutch CMS
Vragen

Met Dutch CMS 2.0

Nog makkelijker een mooie website !
Gemoderniseerd template design
Achtergrondafbeeldingen invoegen
Uitgebreid Contactformulier !
En meer.....

 
 
 
 
 
Vragen Invoer van gegevens 19 februari 2009

Vragen over de invoer van gegevens via het beheerders gedeelte.

Ik heb een nieuwe pagina gemaakt maar ik zie hem nergens. Hoe kan dit ?
Ik heb alles goed ingevoerd maar toch zie ik niks
Je spreekt over een Faq/Lezers Schrijven. Wat is precies het verschil ?
Hoe voorkom ik dat ingevoerde gegevens verloren gaan omdat ik opnieuw moet inloggen ineens ?
Editor gebruiken of HTML invoer ?

Onderwerp: Ik heb een nieuwe pagina gemaakt maar ik zie hem nergens. Hoe kan dit ?

Ik heb een nieuw artikel, weblogentry, woord, vraag en antwoord of link ingevoerd maar ik zie hem nergens op m'n site verschijnen. Hoe kan dit ?

Antwoord

Op het desbetreffende invoer formulier zie je een dropdown menu waarboven staat "Hoort bij...." of "Moet geplaatst worden op...". Je bent vergeten daar een keuze te maken.

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Ik heb alles goed ingevoerd maar toch zie ik niks
Antwoord

Dit kan gebeuren bij de volgende 2 onderdelen: Invoer > Pagina invoer of bij het maken van een Woordenboek pagina.
Waarschijnlijk zie je een link ipv de ingevoerde gegevens of helemaal niets. De rede is dat je dezelfde URL-alias hebt opgegeven voor je pagina en voor je pagina hoofdmenu titel. Stel je maakt een nieuwe hoofdmenu titel via het onderdeel Pagina menu en je noemt dit bijvoorbeeld download en je maakt vervolgens een nieuwe pagina en daar noem je de URL-alias ook download dan weet het systeem niet of het om een menupagina gaat of om de uiteindelijke pagina. Zorg dus dat de uiteindelijke pagina URL-alias anders is dan die van het menu onderdeel.
Hetzelfde geldt voor het onderdeel Woordenboek pagina. Zorg dat de URL-aliassen die je onderaan op het invoer formulier moet opgeven niet al bestaan voor een Woordenboek pagina.
Dus zorg altijd dat je URL-aliassen uniek zijn. Wat wel mag is dat een URL-alias hetzelfde is als die van een ander invoer onderdeel van je website. Dus je mag bij Pagina menu of Weblogpagina's of Faq/Lezers Schrijven enz een zelfde URL-alias opgeven. Dus in bovenstaand voorbeeld kun je dus wel bijvoorbeeld via Pagina menu de URL-alias download opgeven en bij Weblogpagina's ook de URL-alias download opgeven.

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Je spreekt over een Faq/Lezers Schrijven. Wat is precies het verschil ?
Antwoord

Technisch gezien qua invoer is er geen verschil tussen een Faq en een Lezers Schrijven maar stel dat je een redactie hebt en ook brieven per post of mail binnenkrijgt dan kun je de inhoud van de brief bij vraag zetten (op de Vraag en Antwoord pagina). Ingezonden brieven worden vaak benoemd met het kopje: "Lezers Schrijven". Faq komt van het Engelse Frequently Asked Questions en is gebasseerd op het idee dat als telkens dezelfde vragen over een bepaald onderwerp binnenkomen je die bundelt tot een Faq en mensen daar eerst naar door verwijst voordat ze in de pen springen of op het Forum een vraag stellen die al is gesteld is.

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Hoe voorkom ik dat ingevoerde gegevens verloren gaan omdat ik opnieuw moet inloggen ineens ?

Het overkwam me een keer dat ik aan het schrijven was aan een artikel en toen ik de pagina op wilde slaan moest ik opnieuw inloggen waardoor m'n ingevoerde tekst verloren ging. Gelukkig was het niet zo belangrijk wat ik geschreven had maar stel je voor dat dit wel het geval was. Hoe kan ik dit voorkomen.

Antwoord

Hier kunnen meerdere oorzaken voor zijn. Het heefft te maken met een zogenoemde time-out van je browser en kan zowel aan je browser liggen als aan de server-kant. Zonder in al te technische details te willen treden zijn hier een aantal makkelijke oplossingen om te voorkomen dat je gegevens verloren gaan. Je hoeft ze niet allemaal te gebruiken. Een keuze uit een van onderstaade methoden is genoeg.

Oplossing 1
Schrijf je tekst in bv kladblok of Word op je eigen computer en kopieer de tekst daarna in een keer naar het Editor venster in plaats van 2 of 3 uur te werken in het Editor venster zonder verdere activiteit. Als je Word gebruikt (of Open Office Writer) maak de tekst dan verder niet op want dat moet je later gewoon in de TinyMCE Editor doen. Verder als je de tekst plakt in de Editor moet je dat doen via het kladbloksymbooltje met de T erop (plakken als platte tekst).

Oplossing 2
Sla je werk in de tusssentijd op. Niet de meest praktische oplossing maar het kan wel. Deze methode kun je alleen gebruiken bij het maken van een Normale pagina maar dat is ook juist het onderdeel waar je de grootste stukken tekst schrijft. Je kiest dan om het artikel nog NIET in een menu te hangen bij "Hoort bij welke hoofdmenu titel" waardoor het artikel onderaan in het bewerk selectiemenu komt te staan. Je vindt de pagina dan terug door weer te gaan naar Beheer > Pagina's maken > Pagina invoer bij "Kies hier om een pagina of verhaal te bewerken of te verwijderen ipv nieuwe invoer" en daarin naar onderen te gaan bij
---> niet ingedeeld: titel van het artikel bij. Je selecteert de juiste titel daar en kies voor Bewerken en je kunt weer verder.

Oplossing 3
Voordat je opslaat doe je Bewerken > Alles Selecteren met de rechtermuisknop of met Ctr+a en dan kopieer je je geschreven tekst. Vervolgens sla je de pagina op. Als er dan een time-out is bevindt de informatie zich ook nog op je klembord in het geheugen en kun je opnieuw inloggen en dezelfde tekst weer snel plakken.

Oplossing 4
Open in hetzelfde browservenster als waarin je aan het werk bent een nieuw tablad en ga daar ook naar het beheerdersgedeelte. Indien nodig log dan opnieuw in maar als je nog ingelogd bent is het veilig om op te slaan. Laat dat extra tablad geopend en ga terug naar het andere tablad waar je aan het werk was en sla de pagina op (eventueel voor de zekerheid in combinatie met methode 3).

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Editor gebruiken of HTML invoer ?

Als ik op het beheerdersgedeelte ga naar Algemene instellingen kan ik daar onderaan opgeven of ik een Editor wil gebruiken of Volledige HTML invoer. Wanneer kies ik voor Volledige HTML invoer ?

Antwoord

In principe kies je standaard altijd voor de Editor gebruiken. De keuze voor Volledige HTML invoer is echt alleen voor hen die echt een kei zijn in het schrijven van (strict) HTML en dan ook nog is foutloos en voor hen die echt een hekel er aan hebben om met een Editor te werken en het liever helemaal zelf doen.
Als je gewoon wat HTML eenmalig moet invoeren of aanpassen wat soms kan gebeuren klik dan gewoon in de Editor op het knopje HTML en dan kun je de HTML bron-code bewerken alleen voor die pagina.

[ Terug naar boven ]

Powered by Dutch CMS v2.0 XHTML Strict

Bezoek ook de Webdesign website van Dutch CMS