24 januari 2018
Dutch CMS
Vragen

Met Dutch CMS 2.0

Nog makkelijker een mooie website !
Gemoderniseerd template design
Achtergrondafbeeldingen invoegen
Uitgebreid Contactformulier !
En meer.....

 
 
 
 
 
Vragen Multilevel Functionaliteit 3 maart 2009

Vragen over multilevel functionaliteit en ook de verschillen met een nieuwe Thema site maken.

Hoe geef ik mijn hoofd of Thema site multilevel functionaliteit ?
Wat is het wezelijke verschil tussen een multilevel site of een nieuwe Thema site ?
Wat kan ik beter doen ? Mijn site multilevel maken of een nieuwe Thema site maken ?
Hoe voeg ik die afbeelding toe aan het multilevel menu ?

Onderwerp: Hoe geef ik mijn hoofd of Thema site multilevel functionaliteit ?
Antwoord

Dit doe je door te gaan naar je beheerders pagina en dan te gaan naar Thema instellingen en de hoofd of Thema site te kiezen die je wilt opdelen in meerdere levels. Bij multilevel site kies je voor "Ja" en bij aantal levels vul je het aantal levels in. Meestal begin je met 2 maar 1 kan ook. Er is geen maximum aantal. Vervolgens klik je helemaal onderaan op Sitegegevens opslaan waarna je vervolgens onder Normale instellingen ineens Multilevel instellingen ziet verschijnen en als je een nieuwe pagina menu, weblog pagina enz maak zie jenu een dropdown menu met de verschillende levels.

Je gaat nu eerst je multilevel menu opbouwen door te klikken op Multilevel instellingen en de url-alias, titel en welkomswoord op te geven voor level 1, vervolgens opslaan en dan opnieuw voor level 2 enz afhankelijk van hoeveel levels je gekozen hebt. Als je daaarna terug gaat naar je hoofdsite of de Thema site die je multilevel functionaliteit hebt gegeven zie je het nieuwe multilevel menu daar. En kun je klikken naar de verschillende levels.

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Wat is het wezelijke verschil tussen een multilevel site of een nieuwe Thema site ?
Antwoord

Er zijn 2 wezelijke verschillen:
1. Een link naar je Thema site komt helemaal bovenaan op je website. De links naar de verschillende levels komen aan de linkerkant op je website.
2. Ieder Thema site kun je een apparte style met verschillende kleuren geven en opmaak geven maar alle levels hebben dezelfde style en opmaak dus die van de hoofd of Themasite waar ze onderdeel van uitmaken.

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Wat kan ik beter doen ? Mijn site multilevel maken of een nieuwe Thema site maken ?
Antwoord

Dat hangt dus af van bovenstaande antwoord. Dus van wat je wilt. In het voorbeeld van de volkstuin website kan het allebei. Dus een volkstuin website die uit meerdere levels bestaat die over verschillende onderwerpen gaan of een hoofdsite met meerdere Thema sites die over verschillende onderwerpen gaan.
Meestal kies je voor een apparte Thema site als je die echt een volledig ander uiterlijk wilt geven waardoor mensen echt denken dat ze zich op een ander webstie bevinden. In het voorbeeld van de volkstuinwebsite zou ik dus kiezen voor meerdere levels ipv meerdere Thema sites.

Het hangt er dus vanaf of:
A. Het nieuwe onderwerp een andere achtergrondkleur moet hebben.
B. Waar je een link naar het nieuwe onderwerp wilt hebben.
C. Waar je website over gaat met hoeveel onderwerpen dus hoe uitgebreid je je website wilt maken. Je kunt ook een website maken zonder meerdere Thema sites en zonder multilevels.

[ Terug naar boven ]
Onderwerp: Hoe voeg ik die afbeelding toe aan het multilevel menu ?

Ik zag op de voorbeeld site die je aangaf in de uitleg over Multilevel Functionaliteit dat onder iedere link naar een bepaald level een afbeelding staat. Hoe voeg ik deze afbeelding toe ?

Antwoord

Dit doe je door een afbeelding met de extentie .jpg, .png of .gif te plaatsen in de besteffende template map met de url-alias naam van het level. Stel dus dat level 1 over groente gaat en de url-alias is groente en je hebt een mooi groente plaatje met verschillende groentes erop in het jpg formaat dan noem je dit plaatje groente.jpg en plaats je dit plaatje in templates/images/templatenaam/groente.jpg .
De afbeelding wordt weergegeven in de afmetingen width="142" height="201". Dit is een vooraf bepaalde breedte en hoogte die gekozen is omdat die goed staat bij een multilevel menu. Je moet dus de afbeelding in je favoriete afbeeldings editor even vergroten of verkleinen naar in ieder geval breedte 142 en zorgen dat de hoogte zich daarnaan aanpast anders krijg je een vervormd plaatje. Dit is een kleine moeite en je krijgt er een strak en mooi menu door.

[ Terug naar boven ]

Powered by Dutch CMS v2.0 XHTML Strict

Bezoek ook de Webdesign website van Dutch CMS