24 januari 2018
Webdesign & <? php /* CSS
Aanbevolen websites
 
 
 
 
 
Aanbevolen websites Software - FTP Programma's

Ftp komt van het Engelse File Transfer Protocol. Met een Ftp programma zet je je website bestanden van je eigen computer op de computer (server) van je webruimte-provider. Je vult in het programma het host adres vaak beginnend met ftp.enz en je gebruikersnaam en wachtwoord in en dan kun je verbinding maken. Vaak is er een quick connect of "onthouden optie" waar je deze gegevens als account op kan slaan zodat je niet telkens weer je wachtwoord hoeft op te geven. Het makkelijkst is als je links altijd je eigen bestanden in een vak ziet en rechts de bestanden op je webruimte. Om dit in te stellen is vaak wat moeilijker en de eerste aanblik van een Ftp programma na installatie zeker als het programma wat meer opties heeft kan vaak wat overweldigend zijn dat je denkt "wat nu". Hou daar dus rekening mee. Er zijn diverse gratis Ftp programma's. Hier een overzicht. Je kunt altijd even naar de screenshots kijken op zo'n website of je het wat vindt.

AceFTP

Freeware versie van AceFTP. Na download krijg je een dertig dagen versie en moet je eerst nog registreren. Ook wordt er ongevraagd een irritante extra toolbar in je browser geinstalleerd. Gezien de alternatieven op deze pagina zou ik deze laten voor wat het is en een andere kiezen.

FileZilla

FileZilla is een basic Ftp programma maar het doet wat het moet doen. Je kunt de interface Nederlandstalig maken via Edit > Settings > Language.

FireFTP

Alleen voor Firefox

FTP Commander

Dit Ftp programma heeft een betaalde versie en een gratis versie. Let op dat je de gratis versie download via de download link op de voorpagina dus niet via download bovenaan.

Trellian FTP

Leuk en zo te zien goed Ftp programma. Na installatie is de interface automatisch in het Nederlands. Programma is gratis maar na 30 dagen even gratis registreren.

WinSCP

Ook van dit programma is een Nederlandstalige versie beschikbaar. Instructies daarover vind je op de website van WinSCP via bovenstaande link.