24 januari 2018
Webdesign & <? php /* CSS
Aanbevolen websites
 
 
 
 
 
Aanbevolen websites Software - Editors HTML/CSS

Persoonlijk heb ik niks met HTMl Editors want je moet alsnog Html kennen of in ieder geval begrijpen eerst voordat je met zo'n editor kan werken alhoewel het misschien wel wat meer spelenderwijs kan. Toch raad ik aan gewoon een goed boek te kopen over Html en Css en diverse Html websites op het internet te bezoeken en met een gewone WYSIWYG Editor te werken en af en toe is naar de broncode te kijken om op die manier Html te leren. Maar voor diegenen die er toch is naar willen kijken en het eventueel willen proberen heb je er hier een paar. Waar ik altijd op let is of er een dropdownmenu opgeroepen kan worden dus dat je bijvoorbeeld typt <font en dan een dropdownmenu om aan te vullen met aanvullende eigenschappen.

First Page 2006

Deze maakt al weer een veel betere indruk dan HTML-Kit. Bij het opstarten kun je kiezen uit verschillende soorten pagina's en met de Alt toets kreeg ik netjes een dropdown menu (bv <font en dan Alt). Met dit programma zou ik mezelf nog wel zien werken.

HTML-Kit

Je zou verwachten dat de makers van een HTML-Editor wel een wat mooiere website zouden kunnen maken want die is erg rommelig. De Editor ziet er verder normaal uit. Kon niet 123 een sneltoest vinden om een dropdownmenu op te roepen in dit programma.

MAX's HTML Beauty

Profileert zichzelf als "The BEST freeware HTML editor in the world!". Of dat zo is mag je zelf bekijken. De interface is wel duidelijk en overzichtelijk.

Microsoft Visual Web Developer 2008 Express Edition

De nadruk ligt heel erg op Css wat zeker voor Microsoft's doen een absolute pluim verdient. In de broncode krijg je ook nog is automatisch dropdownmenu's en ook aan de rechterkant kun je styles verder definieren. Erg geschikt voor bewerken van Css bestanden en als volwaardige Css editor te gebruiken. Aan de linkerkant heb je nog een handig Code Explorer Window waar je al je classen en id's kan zien. Na dertig dagen kun je je gratis registreren. Je kunt dit programma ook als WYSIWYG-Editor gebruiken maar dat is alleen voor de geavanceerde (wat meer ervaren) webdesigner aan te raden.

Selida

Ik twijfelde of ik deze bij WYSIWYG moest plaatsen of bij Html Editors. Het venster kan namelijk wel gesplits worden zodat je gelijk je design kant kan zien. Maar er zijn weinig WYSIWYG opties. Wel een ingebouwde wizard en leuke templates die je tot je beschikking hebt. Laatste versie van dit programma dateert uit 2005.