24 januari 2018
Webdesign & <? php /* CSS
Aanbevolen websites
 
 
 
 
 
Aanbevolen websites Software - Editors PHP/Code

Het kenmerkende van een code editor is dat die syntax highlighting aanbiedt. Dit houd in dat je code verschillende kleuren heeft voor bijvoorbeeld functies, variabelen, toelichting enz. Hierdoor zie je tijdens het programmeren of je een fout maakt als de kleur niet klopt. Veel programmeer code editors kun je ook gebruiken voor het bewerken van HTML code of een CSS stylesheet. Je hebt dan zogezegd een hele geavanceerde kladblok in handen.

CodeLobster PHP Edition

Heldere, leuke PHP-Editor die goed overweg gaat met PHP, Html en Css bestanden. Heeft ook een Code Explorer Windows en uiteraard nette Syntax-highlighting. Vult netjes je code aan tijdens het typen. Heeft ook de optie tot zoeken en vervangen in meerdere bestanden tegelijkertijd. Zeker de moeite waard. Na 30 dagen even een registratie code aanvragen. Programma is verder volledig Freeware.

Komodo Edit

Lijkt verdacht veel op PSPad met dezelfde of minder functies. Zie PSPad hieronder.

PSPad

PSPad is een fijne Php-Editor om in te werken. Hij heeft uiteraard syntax-highlighting die je ook naar je voorkeur kan aanpassen. Met Ctrl spatie en Ctrl+j kun je al typend je code laten aanvullen. Handige functie is zoeken en zoeken en vervangen in meerdere bestanden tegelijkertijd. Erg handig is ook het Code Explorer Window. Daarin zie je dan al je variabelen en functies waar je dan direct heen kan in je tekst door er op te klikken. Dit is zeker handig bij lange documenten.
PSPad is toegespitst op meerdere programmeertalen maar kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een HTML of CSS bestand mee te bewerken en ook dan is het Code Explorer Window weer erg handig. Zo worden als je een Css bestand bewerkt al je classen en divs netjes op een rij gezet en het Css dropdownmenu is erg uitgebreid. Verder zitten er allerlei andere extra tools en hulpmiddelen in dit programma.
Als je PSPad gaat gebruiken ga dan na installatie eerst naar Settings > Program Settings en doorloop daar even alle opties. Zet bij Files and Dirs een vinkje bij Save Recent Files list, Remember File State, Remember Last Filter en bij New Default > PHP. Hierdoor onthoudt hij waar je bezig was in een bestand en welke bestanden geopend waren en gaat na sluiten en weer openen automatisch naar die positie en bestanden.