22 maart 2018
Webdesign & <? php /* CSS
Aanbevolen websites
 
 
 
 
 
Aanbevolen websites Webhosting Tips

Soorten webruimte
Als je een eigen website wilt maken heb je ook webruimte nodig ergens. Meestal heb je die al bij je eigen internet provider. Wat precies het adres en de gegevens daarvan zijn moet je even uitzoeken op de helpdesk pagina van je provider. Natuurlijk heb je dan PHP of MySQL tot je beschikking. Wat je ook kunt doen is een eigen domeinnaam registreren  vaak in combinatie met een hosting pakket of een subdomein nemen. Weet wel dat je adres dan publiekelijk opvraagbaar is via domeinnaam registers. Een alternatief is het nemen van een subdomeinnaam. Daar zijn ook diverse hostingproviders voor. Een aantal daarvan bieden dit aan in combinatie met PHP en een MySQL database.
Waar op leten bij keuze hostingprovider
Er zijn nogal wat dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een goede hosting provider. De goedkoopste is niet persee de beste. Telefonische support is niet persee een noodzakelijk cirteria maar dan moet je wel normaal antwoord krijgen per e-mail. Mijn voorkeur gaat per definie uit naar een hostingprovider die draait op het Linux platform en dus niet op Windows wat toch naar mijn mening beperkingen of moelijkheden met zich mee kan brengen. Om je goed te informeren waar je verder allemaal op moet letten heb je hier wat handige links met informatie. Lees die eerst ! Kijk vervolgens ook altijd goed op de website van een hostingprovider of er voldoende helpdesk (faq) informatie beschikbaar is en of er een overzicht is van server sepecifieke informatie met de mogelijkheden die je daar hebt en eventuele beperkingen VOORDAT je een keuze maakt en je je ergens aanmeldt, want dan zit je er minstens voor een jaar aan vast. Let er ook op of prijzen per maand of jaar zijn en zoek naar ervaringen van andere gebruikers met die provider.

Domeinnaam registreren voor je eigen website

Informatief artikel met belangrijke tips bij het kiezen en registreren van een domeinnaam. Zie ook de vervolgartikels die hierbij horen belangrijke tips en beschikbaarheid domeinnaam.

Vereniging Open Domein

Voor 15 euro per jaar kun je tot 3 subdomeinen aanvragen bij Vereniging Open Domein in de vorm van subdomein.deds.nl met PHP en een bijbehorende database. Vele tevreden gebruikers bouwen hier hun persoonlijke homepage. Vereniging Open Domein is betrouwbaar en heeft een vriendelijke helpdesk. Ook kun je bij DeDS gratis webruimte krijgen zonder PHP en database.

Webhosters.nl

Overzicht van hostingsproviders in Nederland met de positieve en negatieve ervaringen van gebruikers erbij.

Webhosting Info

Veel handige tips in de artikelen op deze site voor het kiezen van de juiste domeinnaam maar ook het kiezen van de juiste webhost.

Webhosting informatie - Tizag Webhost Guide

Zeer uitgebreide informatie waarin alle aspecten van webhosting tot in details uitgelegd worden. Artikel is wel in het Engels en kan moeilijke taal bevatten. Je kunt je ook beperken tot de andere sites op deze pagina.