24 januari 2018
Webdesign & <? php /* CSS
Aanbevolen websites
 
 
 
 
 
Aanbevolen websites CSS/JS Menu's maken

Je kunt zowel met JavaScript als met CSS menu's maken voor je website. Er wordt gezegd dat je voorzichtig moet zijn met het gebruik van JavaScript omdat er mensen zijn die Javascript voor de veiligheid uit zouden hebben staan in hun browser. Of dit zo is betwijfel ik omdat de "normale" gebruiker hier helemaal geen verstand van heeft en JavaScript standaard altijd aan staat. De kunst vind ik zelf is wel om een mooi menu helemaal met CSS te maken zonder JavaScript ! Hieronder vindt je sites waar je kant en klare Javascripts of Css code met bijbehorende afbeeldingen kan downloaden en technieken uitleggen. Natuurlijk moet je site ook wel wat inhoud hebben want een gelikte site zonder inhoud heb je ook niks aan.

24 Essential Submit Button Enhancements

Technieken en afbeeldingen hier beschreven kun je ook gebruiken voor menu's dus niet alleen voor submit knoppen. Je kunt een submit knop ten eerste verfraaien met kleur dmv Css, maar ook aan een input type= submit knop een achtergrond afbeelding toevoegen, zo zag ik maar heb dit verder niet getest en gekeken of dit ook in XHTML Strict is toegestaan. Je zou dan in theorie geen onclick() nodig hebben. Verder kun je een link maken met <a href="#" class="afbeeldingclass" enz en die een achtergrond afbeelding meegeven met (JavaScript) onClick="this.form.submit()" wat bij deze 24 Essential Submit Button Enhancements niet altijd duidelijk bij vermeld wordt. Nadeel is dan dus weer dat je je submitknop niet werkt als JavaScript uitstaat. Dat is tenminste als je # gebruikt. Als je het gewoon voor menu's gebruikt wordt # vervangen voor een echt internet adres en heb je het onclick element niet nodig.

8 Layout Solutions To Improve Your Designs

8 technieken met veel scripts om te downloaden.

Beautiful Horizontally Centered Menus/Tabs/List - Matthew James Taylor

Een kei in CSS deze Matthew James Taylor ! Bezoek zijn zeer behulpzame website waar hij problemen oplost die anderen niet opgelost krijgen met CSS.

Create dropdown menus with CSS only
 
CSS Drive - Horizontal menu designs
 
CSS Drive - Multiple Levels
 
CSS Drive - Vertical menu designs
 
CSS Menu builder

Soort CSS menu builder. Veel soorten menu's.

CSS Navigation and Menus Tools - tripwire magazine
 
Dynamic Drive CSS Library - Links & Buttons
 
Dynamic Drive CSS Library - Vertical CSS Menus
 
Dynamic Drive CSS Library- Horizontal CSS Menus
 
GRC's Script-Free Pure-CSS Menuing System