24 januari 2018
Webdesign & <? php /* CSS
Studies
 
 
 
 
 
PHP Scripts Dutch CMS 1.8 PHP Fotoalbum - Standalone Versie 5 juli 2009
 

Update 7 november 2010
Het phpfotoalbum is volledig vernieuwd. Van het Dutch CMS fotoalbum is een standalone verie gemaakt.

Dit fotoalbum maakt gebruik van een PHP script dat de de foto's of afbeeldingen in een directory = map automatisch leest en weergeeft als thumbs waar je vervolgens op kan klikken om ze in groot formaat te zien. Vervolgens kun je ook nog een keer doorklikken naar volledig formaat.

Je moet je foto's wel zelf op je computer bv met PIXResizer verkleinen naar een door jouw gekozen formaat bijvoorbeeld 1024 x 768 en dan pas uploaden. Met PIXresizer kun je een gehele map met foto's in 1 keer verkleinen.

In het download bestand zie je hoe de stuctuur is opgebouwd. Upload het naar je eigen server en integreer het in je index zoals voorgedaan is in het (bovenste) index bestand.

Wat kun je verder zelf nog veranderen:

  • De layout / kleuren via het css bestand
  • Alerlei instellingen in het bestand instellingen.php
  • Taaldefinities in het bestand taal.php
  • Per album titel en beschrijving opgeven in het bestand titelsenbeschrijvingen.php

Je kunt de Dutch CMS handleiding van het fotoalbum gebruiken voor meer informatie Het gaat dan vooral om de paragrafen vanaf albums toevoegen - naamgeving foto's - thumbafbeelding - terugknop - vaste teksten wijzigen - de css / en dus niet de gedeeltes over beheerdersinstellingen en titels opgeven via beheer want die zijn alleen van toepassing als je Dutch CMS gebruikt. Die dingen staan nu in losse php bestanden in de map phpfotoalbum. Verder staat in de bestanden zelf ook toelichting.

Je kunt de code hier in actie zien en hier downloaden.

Dutch CMS met uitgebreid Fotoalbum
Als je dit fotoalbum wat vind kijk dan ook eens naar Dutch CMS met daarin vanaf versie 1.8 het Dutch CMS Fotoalbum (demonstratie pagina + link naar Handleiding). Om dat te gebruiken heb je echter wel geheel Dutch CMS nodig maar zeker als je een gehele website wilt inrichten voor foto's kan dit erg handig zijn.