24 januari 2018
Dutch CMS
Nieuws & Ontwikkeling

Met Dutch CMS 2.0

Nog makkelijker een mooie website !
Gemoderniseerd template design
Achtergrondafbeeldingen invoegen
Uitgebreid Contactformulier !
En meer.....

 
 
 
 
 
 
Nieuws & Ontwikkeling 4. Bug fixes

Soms maak je als programmeur wel is een foutje doordat je iets verandert maar dan vergeet iets anders te veranderen wat ermee te maken. In het begin tijdens de lancering van Dutch CMS waren dit wat meer updates. Als het geen schokkende dingen zijn wordt het gewoon verwerkt in een nieuwe versie maar soms kan het niet anders.
Let op: foutmeldingen hieronder VOOR 27 mei 2012 zijn grotendeels verouderd omdat met de komst van Dutch CMS 2.0 deze uiteraard verholpen zijn. Dit met uitzondering van het gedrag van TinyMCE in internet explorer.

Fout in registratielink + css update - 31 augustus 2012

Als je Dutch CMS 2.0 gedownload hebt tussen 27 mei 2012 en 22 juli 2012 EN je maakt gebruik van het forum onderdeel op je website dan heb je een fout in de code waardoor gebruikers hun registratie niet kunnen voltooien. De link die namelijk in de registratie mail staat bevat dan een fout.

Om dit op te lossen ga je naar de map phpcripts in het bestand gbrprofiel.php op regel 131 en haal je de eerste / weg tussen beginadres en restadres

dus

$kliklink = ''.$beginadres.'/'.$restadres[$taal].'/'.$tempgebruikersnaam.'/'.$controlecode.'';

wordt

$kliklink = ''.$beginadres.''.$restadres[$taal].'/'.$tempgebruikersnaam.'/'.$controlecode.'';

In de versie na 22 juli is deze fout er dus uitgehaald.

Zelfde geldt voor een stukje css wat ontbrak in het bestand forum.css

Boven #registratiemeldingen hoort nog te staan:

.kopformregistreren {
font-weight: bold;
margin-left: 2px;
}

Foutmelding bij sommige providers - 23 september 2011

Bij sommige providers komen er een aantal foutmeldingen na de installatie van Dutch CMS. Het zijn soortgelijke meldingen die met header informatie en session te maken hebben en ze zien er ongeveer zo uit:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /relatiefpad/connectdb.php:1) in /relatiefpad/phpscripts/cmsvariabelen.php on line 16

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /relatiefpad/connectdb.php:1) in /relatiefpad/phpscripts/cmsvariabelen.php on line 19

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /relatiefpad/connectdb.php:1) in /relatiefpad/phpscripts/cmsvariabelen.php on line 19

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /relatiefpad/connectdb.php:1) in /relatiefpad/phpscripts/teller.php on line 101

Een ander symptoom is dat nadat je ingelogd bent op je beheerdersgedeelte je er gelijk weer uitgegooid wordt zodra je ergens op klikt.

Als dit probleem zich bij jouw voordoet pas dan de volgende oplossing toe:

Ga naar de map phpscripts en open de volgende bestanden: cmskern.php en cmsvariabelen.php

Ga in het bestand cmsvariabelen.php naar ongeveer regel 26. Daar zie je staan:

ob_start("mb_output_handler");

Knip die regel daar weg of zet er // voor zodat hij onklaar wordt gemaakt.

Ga vervolgens naar het bestand cmskern.php en ga naar regel 96 en plak daar bovenstaande regel (dus onder $naamdirectory en boven Invoegen connectdb.php). 

Sla de wijzigingen op en even opnieuw deze bestanden uploaden.

Er zal gekeken worden of deze regel definitief verplaatst zal worden en of dit geen problemen geeft verder.

Problemen met TinyMCE in IE 9 - 23 september 2011

Dutch CMS beschikt over 2 ingebouwde Editors voor het beheer van je website. De ene is de TinyMCE editor en de andere de CKEditor. De laatste tijd komen er meldingen binnen dat de TinyMCE Editor niet wil laden. Na onderzoek bleek dat deze mensen Internet Explorer 9 gebruiken. Schijnt dat IE 9 een "verbeterde" javascript engine heeft maar dat bepaalde tinymce code niet compatible is met IE9.

Wat informatie hierover:

http://daveymorris.co.uk/web-development/tinymce-and-internet-explorer-9/

en

http://daveymorris.co.uk/web-development/tinymce-and-internet-explorer-9-fix-again/

De oorzaak van dit probleem ligt dus gedeeltelijk bij IE9 en gedeeltelijk bij TinyMCE maar in ieder geval niet aan Dutch CMS. Het Team van TinyMCE heeft hier echter nog geen goede nieuwe versie voor. Tot die tijd zijn er een aantal tussenoplossingen:

Oplossing 1:

Gebruik het knopje voor compatibileitsweergave (als je persee het beheer van je website wilt doen met Internet explorer 9). Dit knipje is te vinden bovenaan in de IE browser naast de adresbalk. Let op dat je website dan ook in de compatibileitsweergave wordt weergegeven wat dus niet erg handig is.

Oplossing 2:

Gebruik Firefox of Chrome om op het beheerdersgedeelte te werken (waarmee het probleem in een keer verholpen is).

Oplossing 3:

Gebruik de CKEditor ipv de TinyMCE Editor. Deze kun je laden via beheer > Algemene Instellingen.

Multilevelfix en whitespace-fix - 12 juli 2011

Weer 2 foutjes doordat je als programmeur het een veranderd maar vergeet dan ook het andere te veranderen !

Multilevelfix

Wie gebruik wil maken van de multilevelfunctionaliteit van Dutch CMS zal deze kleine fix moeten toepassen anders wordt het menu naar de verschillende levels niet weergegeven. Deze fix zal verder ook uiteraard verwerkt worden in een nieuwe versie van Dutch CMS (versie 2.0).

Ga naar de map phpscripts en dan de map indexbestanden en open het bestand menufuncties.php.

Ga helemaal naar onderen in dit bestand en vervang deze regel:

if ($multilevel == "ja" AND $bevindzichop == "indexthemasite") {

door:

if ($multilevel == "ja" AND ($bevindzichop == "indexthemasite" OR $bevindzichop == "indexhoofdsite")) {

Whitespace-fix

Tijdens het afronden van een nieuwe versie van Dutch CMS worden de kleurcodes zoals blue, red, white etc altijd vervangen door hun echte kleurcode bv #ffffff (= white). Dit gebeurt dan met zoeken en vervangen in alle bestanden. Dit heeft echter de laatste keer geleid tot onoverziene consequenties omdat ook de code white-space: nowrap vervangen is door #ffffff-space: nowrap.

Deze code stond alleen in het css bestand headerfooter.css.

Ga naar de map templates > css en dan naar je templatemap (standaard heet deze dutchcms) en open het bestand headerfooter.css.

Vervang met zoeken en vervangen #ffffff-space: nowrap; in white-space: nowrap;

Omdat bij een upgrade naar een nieuwere versie van Dutch CMS de css bestanden niet vervangen worden moet je deze fix even zelf toepassen.

Woendag 12 juli zullen deze bugs wel gefixt worden in de huidige download van Dutch CMS.

Dit is helaas pas gebeurt op 23 september. Versies die daarvoor gedownload zijn hebben dus nog deze fout in hun css bestand en ook nog de multilevel fout.

Excuses voor het ongemak

IE 7 fix - 28 april 2011

Voor iedereen die Dutch CMS versie 1.9 vanaf de releasedatum tm donderdag 28 april gedownload heeft:

In alle haast bij het afronden naar versie 1.9 is niet meer getest hoe het cms eruit zag in Internet Explorer 7 die helaas nogsteeds door sommige mensen (bedrijven) gebruikt wordt.

Open het bestand header.php (map phpscripts) en verander op regel 135

<!--[if lt IE 8]>

in

<!--[if lt IE 7]>

Het is belangrijk dat je dit doet anders zweeft in IE 7 je footer (onderbalk) in het midden van de pagina. Balangrijk staat hier tussen aanhalingstekens omdat  het zelfs in IE 6 wel goed is en in 8 ook en ook in de overige browsers. Maar goed, natuurlijk wil je dat iedereen je website goed ziet dus ook die paar mensen die nog IE 7 gebruiken.

(deze en onderstaande meldingen gelden niet voor de website van Vrienden van het Brit.nl)

Nu je hier toch bent lees dan gelijk even onderstaande melding.

Foutje in videoplayer - 21 april 2011

Tijdens het schrijven van de handleiding voor de ingebouwde videoplayer werd er een foutje ondekt. De ingebouwde player (Flowplayer) maakt gebruik van een versienummer in haar bestandnamen. Erg onhandig als er een nieuwe versie van de player uitkomt want dan zou je voor ieder filmpje wat je ingevoegd hebt op je website bij de komst van een nieuwe Dutch CMS versie weer de code van dat filmpje moeten veranderen. Daarom was ervoor gekozen dit versienummer eraf te halen er vanuit gaande dat het dan nog steeds zou werken. Dit is echter maar half het geval.

Om een lang verhaal kort te maken. Ga even met ftp naar je server naar de map javascripts en dan de map flowplayer en verander de naam van het bestand flowplayer.controls-3.2.3.swf in flowplayer.controls.swf

Dit geldt alleen als je Dutch CMS versie 1.9 op of in de eerste 2 dagen na uitkomst gedownload hebt dus op 18, 19 of 20 april.

Powered by Dutch CMS v2.0 XHTML Strict

Bezoek ook de Webdesign website van Dutch CMS